Başakşehir ilk kez şampiyon!

Medipol Başakşehir, ligin 33. haftasında sahasında Hes Kablo Kayserispor'u 1-0 yenerek puanını 69'a çıkardı ve bitime 1 hafta kala şampiyon oldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından Süper Lig'de şampiyon olan 6. takım oldu.

F5HABER F5HABER
Başakşehir ilk kez şampiyon!

Süper Lig'de bitime bir hafta kala kendi sahasında Kayserispor önünde 1-0 galip olan Medipol Başakşehir şampiyon oldu. Medipol Başakşehir, en yakın rakibi Trabzonspor'un kendi sahasında Konyaspor'a yenilmesiyle matematiksel olarak Süper Lig 2019-2020 sezonunun şampiyonu oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından Süper Lig'de şampiyon olan 6. takım oldu.

Süper Lig'in 33. haftasında lider Medipol Başakşehir kendi sahasında Kayserispor ile karşılaştı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada, turuncu-lacivertli takıma şampiyonluğu getiren gol 19. dakikada Mahmut Tekdemir'den geldi.

Başakşehir ilk kez şampiyon! - Resim : 1

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir'in Hes Kablo Kayserispor’u ağırladığı mücadelenin 66’ncı dakikasında stat ışıkları söndü. Elektriğin kesildiği anda hakem Ali Şansalan da su molası verdi.

84. dakikada yeniden elektrik kesintisi yaşandı. Karşılaşma 10 dakika sonra yeniden başladı.

İstanbul ekibi, 36. dakikada Edin Visca ile bir penaltı atışından da yararlanamadı.

Medipol Başakşehir ligde puanını 69'a çıkartırken, Trabzonspor 62 puan ile ikinci sırada yer aldı. Rakibinin 4 puan önünde yer alan turuncu-lacivertli ekip, sezonun bitmesine bir hafta kala tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Medipol Başakşehir, Hes Kablo Kayserispor'u yenerek Süper Lig'in 6. şampiyonu olarak da adını Türk futbol tarihine yazdırdı.

Süper Lig'in geride kalan 61 sezonunda yalnızca 5 farklı takım şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor, şampiyonluğa uzanan takımlar olmuştu.

Turuncu-lacivertli ekip, Süper Lig'de bu unvana sahip 6. takım olarak büyük bir başarıya da imza attı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "2019-20 Süper Lig Cemil Usta Sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nü ve taraftarlarını gönülden tebrik ediyorum. Şampiyon Medipol Başakşehir ile birlikte zorlu geçen sezonda mücadeleleriyle futbolun rekabetçi fakat aynı zamanda birleştirici ruhunu yansıtan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, her birinin başarılarının devamını diliyorum."

İŞTE MAÇTAN NOTLAR:

14’üncü dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Crivelli dönüp pasını Demba Ba’ya verdi. Senegalli’nin yerden etkili şutu direğin yanından auta çıktı.

15’inci dakikada Epureanu’nun hatasında baskıyla topu kaznaan Kravets’in ceza sahası içinde çaprazdan yaptığı şut az farkla auta çıktı.

19’uncu dakikada Başakşehir öne geçiyor. Clichy’nin ceza sahasına yerden pasında Mahmut Tekdemir’in yerden plasesi ağlarla buluştu.

Başakşehir ilk kez şampiyon! - Resim : 6

31’inci dakikada Hasan Hüseyin’in kullandığı frikik vuruşunda kaleci Mert Günok topu kontrol etti.

36’ncı dakikada Sapunaru’nun ceza sahası içinde eline çarpan pozisyonda VAR’ gidildi. Hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösteri. Topun başına geçen Visca ile penaltı atışından yararlanamadı.

Mücadelenin ilk yarısı Medipol Başakşehir’in 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

55’inci dakikada Başakşehir’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde oluşan karambolde Mahmut ve Ba topa hareketlendi. Ba’nın vuruşu az farkla auta çıktı.

65’inci dakikada stat ışıkları sönerken mücadele 17 dakika sonra hakem Ali Şansala2ın hava atışıyla başladı. Bu süreçte hakem Ali Şansalan su molası verirken oyuncular kendi aralarında top çevirerek ısındı.

75’inci dakikada Başakşehir Demba Ba ile gole yaklaştı. Visca’nın pasında Ba’nın sert şutu üstten auta gitti.

80’inci dakikada İrfan Can’ın ceza yayı üzerinden sert şutunda Lung topu kornere çeldi.

84’üncü dakika stadyumda elektirikler yeniden söndü. Mücadele stat ışıklarının yanmasıyla 8 dakika sonra Kayserispor’un taç atışıyla yeniden başladı.

90+3’üncü dakikada Henrique’nin ceza sahsından sert şutunda kaleci Mert topu kornere çeldi.

Mücadeleyi Başakşehir 1-0’lık skorla kazandı.

Başakşehir ilk kez şampiyon! - Resim : 7

SONRAKİ HABER