için kaldı

Fenerbahçe tribünlerinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sesleri

Fenerbahçe'nin sahasında Çaykur Rizspor'u konuk ettiği karşılaşmaya sarı-lacivertli tribünlerin sloganları damga vurdu.Fenerbahçeli taraftarlar, teğmenlerin TSK'dan ihracını protesto etmek için "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırdı.

F5HABER F5HABER
Fenerbahçe tribünlerinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sesleri

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe'nin sahasında Çaykur Rizespor'u konuk ettiği karşılaşma öncesinde sarı-lacivertli taraftarlar, ihraç edilen teğmenlere yaptıkları tezahürat ile destek verdi.

Karşılaşma öncesi Kadıköy'de tribünlerden "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratı yaptı. Tezahürat, karşılaşma başlayana kadar devam etti.

Ne olmuştu?
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreni düzenlenmişti. Tören sonrası bir grup yeni mezun teğmen kılıçlarını havaya kaldırarak yemin etmişti.

Teğmenlerin yeminin ardından siyaset gündeminde tartışmalar başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Eylül'de yaptığı açıklamada, “Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir” demişti.

SONRAKİ HABER