Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Tüm zamanların rekorunu kırdık

Galatasaray’da yıllık olağan genel kurul toplantısı bugün yapılacak. Son dönemde yoğun eleştirilere maruz kalan Başkan Dursun Özbek ve yönetimi, ibraya sunulacak.

F5HABER F5HABER
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Tüm zamanların rekorunu kırdık

Süper Lig’de milli araya lider giren Galatasaray'da gözler bugünkü yıllık olağan genel kurul toplantısında. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşmasını gerçekleştirdi.

İşte Başkan Özbek'in açıklamaları:

'HEDEF 5. YILDIZ VE AVRUPA LİGİ'

"Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığımız için çok üzgünüz. UEFA Avrupa Ligi'nde hedefimizi final olarak koyduk."

"Futbol takımımız milli maç arasına lider girdi. Bu sezon sonunda 25. şampiyonluğumuzu kazanmaya doğru adım adım ilerliyoruz. Beşinci yıldızı formamızda gururla taşımak için de hazırız."

'HASILAT REKORU KIRDIK'

"287 milyon Euro, yaklaşık 8.9 milyar lira ile kulüp tarihimizin konsolide hasılat rekorunu kırdık. Kombine, VIP, loca hasılatımız 52 milyon euro'ya ulaştı. Kombine fiyatları 4 katına çıkmasına rağmen satışa çıkan 41,614 kombineyi kısa zamanda bitiren taraftarımıza büyük teşekkür ediyorum. Onların katkısı, bu rekora ulaşılmasında katkı sağladı."

"Mağazacılık... Sürekli büyüme halini 79 milyon euro'luk bir ciro ile rekor kırarak devam ediyoruz. Geçen sezon 701 bin forma satış rakamına ulaştık. Tüm zamanların rekorunu kırdık. Bu sene 412 bin forma sattık. 1 milyon forma satış hedefi için çalışıyoruz. Her Galatasaraylının orijinal forma alarak bu hedefe katkı sağlamasını hedefliyoruz."

MUSTAFA CENGİZ'E TEŞEKKÜR

"Finansal borçlarımızı Euro bazında değerlendirirsek 70 milyon Euro seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu rakam son dönemin en düşük borç seviyesi. Tüm döviz kredilerimizi TL'ye çevirmemizi sağlayan merhum Mustafa Cengiz başkan ve ekip arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum."

'VERDİĞİM SÖZÜ TUTAMADIM'

"Kemerburgaz'a tamamen geçemediğimiz için ben bu açıdan sizlere verdiğim sözü tutamamamın üzüntüsünü yaşıyorum... Sebebi: oradaki ana firmanın konkordato ilan etmesi, işlerin durma noktasına gelmesi. Kulüp olarak çalışmaları devam ettirdik ve çalışmalar bitmek üzere. 450 milyon TL maliyet oldu, tüm çalışmaları kendimiz yaptık. Nazar değmemesi adına tarih vermek istemiyorum. Taşınma tarihini teknik heyetimizle karar vereceğiz."

Galatasaray Yönetimi için ibra oylaması yapılacak. Daha önce yönetimler, tüzük gereği idari ve mali açıdan 2 farklı şekilde ibraya sunuluyordu. Yapılan değişiklikle ibra oylaması teke düşürülmüştü.

ERDEN TİMUR BEKLENİYOR

2 kez başkan adayı olan ve Dursun Özbek’e de rakip olan Eşref Hamamcıoğlu, mevcut yönetimi ibra etmeyeceğini açıkladı. Fakat genel kurul toplantısı öncesi kulislerde Dursun Özbek yönetiminin ibra edilme ihtimali hayli yüksek gösteriliyor. Öte yandan Galatasaray’ın eski Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur’un da genel kurula katılması; toplantının ardından bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER