Su böreği hamurunun yırtılmaması için haşlama suyuna ekleyin. Bu malzemeyle yufka tel tel dökülüp perde gibi açılıyor

Su böreği hamurunun yırtılmaması için ne yapmak gerekir? dediğinizi duyar gibiyiz. Evde gerçek su böreği yaparken hamurun yırtılması ev hanımlarının yaşadığı bir sorundur. Bunu engellemek için ise bir baharat yeterli oluyor.

Su böreği hamurunun yırtılmaması için haşlama suyuna ekleyin. Bu malzemeyle yufka tel tel dökülüp perde gibi açılıyor - Sayfa 1

Hamur işleri ülkemizde çok tüketilir. Özellikle Türk mutfağında binbir çeşit hamur işi yapılır. En sevileni ise su böreğidir. Su böreği Erzurum ile anılır. Burada yaşayanlar lezzetli böreğin tadını ve faydasını iyi bilir. Fakat her yöreye yayılan bu lezzet artık Türk mutfağına mal olmuştur. Evlerde ev hanımları kendi bildikleri püf noktalarla börek açıyor. Fakat genellikle su böreği yırtılıyor.

Su böreği yaparken hamura dikkat etmelisiniz. Hamurdan sonra ise en önemli nokta yufkadır. Yufkalar kesinlikle ince ve adeta zar gibi olmalı. Unutmayın yufka ne kadar ince olursa su böreği o kadar lezzetli olur.

Su böreği hamurunun yırtılmaması için haşlama suyuna ekleyin. Bu malzemeyle yufka tel tel dökülüp perde gibi açılıyor - Sayfa 2

YUFKALARIN YIRTILMAMASI İÇİN SUYA TUZ ATMALISINIZ

tepsisuboregi.com adresindeki su böreği ustaları yufkanın yırtılmaması için kaynama suyuna tuz attığını belirtiyor. Su böreğinin en önemli özelliği, yufkaları doğru bir şekilde haşlamaktır. Börek yufkalarının çok fazla katlanmadan sığacağı genişlikte tencereye, bol miktarda su ve yaklaşık 45 gram tuz koyarak iyice kaynatın. Haşlama suyuna tuz koymazsanız, yufkalarınız dağılıp parçalanacaktır. Suyun kaynamış olduğundan emin olmalısınız.

TÜYO: Su böreği pişirirken fırının aksine ocağı kullanmalısınız. Su böreğini ocakta çevire çevire pişirmelisiniz. Böylece her iki tarafta eşit derecede pişmiş olacaktır.

Su böreği hamurunun yırtılmaması için haşlama suyuna ekleyin. Bu malzemeyle yufka tel tel dökülüp perde gibi açılıyor - Sayfa 3

SU BÖREĞİNE NE KONUT?

milliyet.com.tr tarafından hazırlanan tarife göre; kıymalı ve peynirli olarak yapılabiliyor. Doğu Anadolu'da ise özel civil peyniri ile yapıldığı biliniyor. Yumuşacık ve lezzetli su böreği için malzemeler araştırılıyor. Fırında ve ocakta olmak üzere su böreğinin iki farklı pişirme yöntemi var.

Su böreği hamurunun yırtılmaması için haşlama suyuna ekleyin. Bu malzemeyle yufka tel tel dökülüp perde gibi açılıyor - Sayfa 4

ERZURUMLU HANIMLARIN SIRLI TARİFİNE GÖRE SU BÖREĞİ YAPIMI

Nefisyemektarifleri.com sitesinde yer verilen bir tarifte su böreği için gereken malzemeler şöyle sıralandı:

6 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un
İçi için:

Salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir
Yarım kilo tereyağı
Maydanoz
Haşlamak için:

Su ve tuz