Sütü bu şurupla karıştırarak çiçek dibine 1 çay bardağı ekleyin! Çiçeklerin coşması durmuyor

Saksı veya bahçe bitkilerinizin coşmasını sağlayan en etkili bakım sırrı. Çiçek dibine bir çay bardağı süt ve melas eklediğinizde bakın ne oluyor?

Sütü bu şurupla karıştırarak çiçek dibine 1 çay bardağı ekleyin! Çiçeklerin coşması durmuyor - Sayfa 1

Çiçek yetiştirmek, sadece bahçede değil evde de oldukça zahmetli bir iştir. Yeteri kadar ilgilenmez ve bakımlarını ihmal ederseniz çiçekleriniz küser ve açmaz. Böyle durumlarla karşılaşmamak için uzmanların bir önerisi var. Kalsiyum açısından zengin olan süt ile hammadde olarak kullanılan melası karıştırarak çiçeklerin dibine eklemek. Süt ve melasla buluşan bitkiler bu sayede coştukça coşuyor.

110
Sütü bu şurupla karıştırarak çiçek dibine 1 çay bardağı ekleyin! Çiçeklerin coşması durmuyor - Sayfa 2

SÜT + MELAS BİRLEŞİMİNİN ETKİSİ

Haber7.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, Sütü, melasla karıştırarak gücü iki katına çıkartabilirsiniz. Böceklerin şekeri sindirebilecek pankreası olmadığı için bahçe ve bitkinizden uzak duracaklardır. Melas ve süt karışımını bitkilerinizi toprağa dikmeden önce ya da böcekler ortaya çıktıktan sonra kullanabilirsiniz.

210
Sütü bu şurupla karıştırarak çiçek dibine 1 çay bardağı ekleyin! Çiçeklerin coşması durmuyor - Sayfa 3

YUMURTA KABUĞU VEYA SUYU ETKİ EDİYOR

Yumurta kabuğu ve aynı zamanda suyu kalsiyum açısından oldukça zengindir. Bu da bitki toprağının pH derecesinin dengelenmesini sağlar. Geleneksel yöntemlerin başında gelen yumurta kabuğu kırılarak bitkinin dibine gömülür. Ya da yumurtanın kaynağı su yine bitkinin dibine dökülür.

310
Sütü bu şurupla karıştırarak çiçek dibine 1 çay bardağı ekleyin! Çiçeklerin coşması durmuyor - Sayfa 4

KURU MAYA SON ZAMANLARIN GÖZDESİ


Bitkinin dibine kuru maya verme uygulaması, genellikle bitkilerin büyüme ve gelişimini teşvik etmek amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Kuru maya, bitkilerin kök sistemini güçlendirebilir ve topraktaki mikroorganizmaların faaliyetlerini artırarak bitki sağlığını iyileştirebilir

410