Tapunuzun geçerli olması için bunu yapın! Evi ve arsası olanlar dikkat

Tüm tapu sahiplerinin merak ettiği detay ortaya çıkmış oldu. İşte herkesi ilgilendiren haberin ayrıntıları…

Tapunuzun geçerli olması için bunu yapın! Evi ve arsası olanlar dikkat - Sayfa 1

Emlak piyasasında yaşanan önemli gelişmeler, tapu sahiplerini yakından ilgilendiren bazı değişiklikleri de beraberinde getirdi. Özellikle son dakika gelen bir düzenleme, tapu sahiplerini dikkatli olmaya çağırıyor. Yeni düzenlemeye göre, belirli şartları taşımayan tapu sahiplerinin tapuları geçersiz sayılabilecek. Bu bağlamda uzmanlar da birbiri ardına uyarılarda bulunarak tapusu olan vatandaşları bilgilendirdi.

Tapunuzun geçerli olması için bunu yapın! Evi ve arsası olanlar dikkat - Sayfa 2

Türkiye'de son iki yıldır konut satışlarında patlama yaşanıyor. Ancak son aylarda satışlarda önemli bir düşüş yaşandı. Pandemi ve ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan deprem felaketlerinin getirdiği zorluklar, vatandaşların konut taleplerini önemli ölçüde değiştirdi. Özellikle kalabalık şehirlerden kaçış ve müstakil evlere olan ilginin artmasıyla birlikte arsa satışlarında önemli bir artış görülüyor.

Tapunuzun geçerli olması için bunu yapın! Evi ve arsası olanlar dikkat - Sayfa 3

Bütçesi kısıtlı olanlar ise prefabrik evleri veya Tiny House tarzı küçük evleri tercih ediyor. Bu değişim emlak piyasasını da büyük ölçüde etkiledi. Ancak arsa satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı kritik noktalar bulunuyor.

Tapunuzun geçerli olması için bunu yapın! Evi ve arsası olanlar dikkat - Sayfa 4

Projeli arsa satışları artıyor

Artan talep, emlakçıların projeli arsa satışlarına yönelmesine neden oldu. Giderek daha fazla şirket projeli arsa satmaya başladı. Bu tür arsalar genellikle belirli bir altyapı vaadiyle satışa sunuluyor. Ancak uzmanlar bu konuda uyarıyor: Projeli arsa alırken bazı önemli detaylara dikkat etmeniz gerekiyor.