Clubhouse davetiyesi karaborsaya düştü

Son günlerde popülaritesi bir hayli artan Clubhouse davetiyeleri 75 liradan karaborsada satılmaya başlandı.

F5HABER F5HABER
Clubhouse davetiyesi karaborsaya düştü

Davetiye usulü ile çalışan sesli paylaşım uygulaması Clubhouse'a ilgi çığ gibi büyüyor. Üye olabilmek için davetiye şartı olan uygulama için fırsatçılar hemen devreye girdi.

Elinde Clubhouse davetiyesi olan kişiler ya da davetiye hakkı bulunan kullanıcılar da bu davetiyeleri satışa çıkarmaya başladı. Farklı platformlarda satışa çıkan davetiyelerin fiyatlarının ise genellikle 75 TL olarak belirlendiği görüldü.

Clubhouse davetiyesi karaborsaya düştü - Resim : 1

Clubhouse davetiyesi satmanın bazı riskleri de bulunuyor. Reddit'te paylaşılan bir haber de olası riskleri göz önüne serdi.

O habere göre konuşmaların ekran görüntüsünü alıp paylaşan bir kişi, topluluk kurallarını ihlal ettiği için atıldı. O kişiye davetiye satan kullanıcı da aynı cezayı aldı.

Clubhouse davetiyesi karaborsaya düştü - Resim : 3

Haliyle gerçekte tanımadığınız kişilere davetiye satmanın da riskleri bulunuyor. Zaten platformun ana amacı da, kullanıcıların bir arada olmak istedikleri kişileri kendilerinin seçmesini sağlayabilmek olarak gözüküyor.

Clubhouse davetiyesi karaborsaya düştü - Resim : 4

HER KOŞULDA SOHBET ETMENİZ İÇİN TASARLANMIŞ

Clubhouse yazılı ve görsel iletişim yerine sohbet odalarında bas-konuş yöntemiyle sosyalleşilen bir uygulama. Program her koşulda sohbet etmeniz için tasarlandığı için o an ne yaptığınızın pek de bir önemi kalmıyor. Yani spor yaparken, yemek yerken, ayakkabılarınızı bağlarken bile aktif kullabilmeniz mümkün.

Clubhouse'ta yazılı mesaj, yorum, beğeni ya da fotoğraf paylaşımı, görüntülü konuşma yapılmıyor. Yalnızca ses var. Sesinizle beğenebilir, konuşmaya katılabilir yada sohbet odalarında dinleyici olabilirsiniz.

EL KALDIRARAK SÖZ İSTENEBİLİYOR

Clubhouse, sohbet odası açma, açık sohbet odalarına dinleyici olarak katılma veya el kaldırarak söz hakkı isteme özelliğiyle diğer sohbet uygulamalarının aksine ilginç bir deneyim sağlıyor.

SADECE İOS VERSİYONU VAR

Sadece davetiye ile üye olunabilen Clubhouse uygulamasında şimdilik sadece iOS versiyonu var. Alpha Exploration Co. tarafından geliştirilen uygulama, henüz masaüstü ve Android kullanıcılarının kullanımında değil ancak bir anda bu kadar popülerleşmesi yakın zamanda da bu platformlar için de geliştirileceğe benziyor.

KONUŞMALAR KAYIT ALTINDA TUTULUYOR
İlerleyen dönemlerde abonelik, bilet veya bahşiş verme gibi özelliklerinin de kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Uygulamada dikkat çeken bir özellik de olası kötüye kullanım ve taciz şikayetlerine karşı konuşmaların kayıt altına alınması.

SONRAKİ HABER