Temmuz zammı için ipuçları güçlendi! En düşük emekli ve memur maaşı 2022 ne kadar olacak?

Milyonlarca vatandaş Memur ve emekliler için temmuz ayında yapılacak zammı merak ediyor. Nisan ayı enflasyon oranıyla birlikte emekli maaşları için yüzde 31,71, memur maaşları için yüzde 31,2'lik zam kesinleşti. Cuma günü TÜİK'in açıklayacağı Mayıs ayı enflasyon rakamları büyük önem taşırken haziran ayı enflasyon beklentisi anketi de Merkez Bankası tarafından duyuruldu. En düşük emekli ve memur maaşı temmuz zammı ile ne kadar olacak? İşte detaylar...

Temmuz zammı için ipuçları güçlendi! En düşük emekli ve memur maaşı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 1

 Temmuz zammı için ipuçları güçlenmeye başladı. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşları için 4 aylık zam oranı emekli için yüzde 31,71, memur için yüzde 31,21 olarak kesinleşti. Gözler şimdi TÜİK'in Cuma günü açıklayacağı Mayıs ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. 

120
Temmuz zammı için ipuçları güçlendi! En düşük emekli ve memur maaşı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 2

 Açıklanacak son rakamlar sonrası memur ve emeklinin alacağı 5 aylık enflasyon farkı belli olacak. Öte yandan Merkez Bankası da Haziran ayı enflasyon beklentisi anketini açıkladı. Tüm bu gelişmelerin arından vatandaşlar "En düşük emekli ve memur maaşı Temmuz zammı ile ne kadar olacak? 4 aylık emekli zammı ve memur enflasyon farkı ne oldu? Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentisi ne? 5 aylık emekli zammı ve memur enflasyon farkı ne olacak? 6 aylık enflasyon beklentisi ile emekli ve memur maaşları ne olacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte emekli ve memur temmuz zammı ve yeni maaş hesaplamaları için tüm detaylar...

220
Temmuz zammı için ipuçları güçlendi! En düşük emekli ve memur maaşı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 3

EMEKLİ ZAMMI VE MEMUR ZAMMI 2022 NE KADAR OLACAK?
Sabah'ta yer alan habere göre; emekli ve memur Temmuz zammı için belirleyici olacak ve milyonlarca kişinin gelirini direkt etkileyecek enflasyon verileri açıklanmaya devam ederken, enflasyon beklentisi ve tahminleri de netleşiyor. Merkez Bankası Mayıs ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlarını duyurdu. Buna göre Mayıs 2022 enflasyon beklentisi yüzde 3,97, Haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2,97 olarak kayıtlara geçti.

320
Temmuz zammı için ipuçları güçlendi! En düşük emekli ve memur maaşı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 4

EMEKLİ ZAMMI NASIL NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları, Ocak ayında bir geçmiş dönemdeki temmuz-aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, temmuz ayında ise ocak-haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor.

420