Trafik sigortasında yeni dönem başladı: Zorunluluk resmen kaldırıldı

2024 yılında trafik sigortasına ilişkin yapılan düzenlemelere bir yenisi geldi. Geçtiğimiz aylarda zorunlu trafik sigortasında yaşanan kapsam değişikliğinin ardından milyonlarca vatandaş için trafik ve kasko sigortası kapsamında düzenlenen sigorta eksperi raporlarını temin etmek için başvuru zorunluluğu ortadan kalktı. Bu raporlara artık e-Devlet üzerinden erişilebilecek.

Trafik sigortasında yeni dönem başladı: Zorunluluk resmen kaldırıldı - Sayfa 1

Şubat ayında yürürlüğe giren yeni araç sigortası düzenlemesinin ardından, uygulamanın kapsamının daha sağlıklı hale getirilebilmesi için yeni düzenlemenin detayları belli oldu.

Trafik sigortasında yeni dönem başladı: Zorunluluk resmen kaldırıldı - Sayfa 2

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, yürürlüğe giren uygulamayla sigortalı ve hak sahiplerinin, araçları için trafik ve kasko sigortası kapsamında düzenlenen sigorta eksperi raporlarını e-Devlet uygulaması üzerinden görüntüleyebildiklerini belirtti.

Trafik sigortasında yeni dönem başladı: Zorunluluk resmen kaldırıldı - Sayfa 3

BAŞVURU ZORUNLULUĞU KALKTI! E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜLEBİLECEK

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce sigortalı ve hak sahiplerinin e-Devlet üzerinden eksper atayabilmelerine yönelik uygulamanın devreye girdiğini hatırlattı.

Trafik sigortasında yeni dönem başladı: Zorunluluk resmen kaldırıldı - Sayfa 4

Yeni bir uygulamanın söz konusu uygulamanın devamı olarak yürürlüğe konulduğunu bildiren Erdem, şunları kaydetti: