Türkiye için kritik tarih belli oldu: 11 Ocak

Son dakika haberine göre; Türkiye'nin dört bir yanında aşılama kapsamında başta sağlık çalışanları olmak üzere öncelikli grupların aşılanmasına 11-18 Ocak tarihleri arasında başlanacak.

Türkiye için kritik tarih belli oldu: 11 Ocak - Sayfa 1

Türkiye'de son 24 saatte 201 bin 104 Kovid-19 testi yapıldı, 17 bin 543 kişinin testi pozitif çıktı, 256 kişi hayatını kaybetti. Çin’den alınan Kovid-19 aşılarının hafta başında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Depolarda muhafaza edilecek aşılar, iki haftalık güvenilirlik testinden geçirilecek. İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu onayı alınınca yurt geneline sevkiyat yapılacak. Aşıların uygulanmaya başlayacağı tarih de netleşti. İşte Türkiye'de uygulanacak korona aşıları hakkındaki yeni gelişmenin tüm detayları...

115
Türkiye için kritik tarih belli oldu: 11 Ocak - Sayfa 2

Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Çin'den sipariş edilen Kovid-19 aşılarının hafta başı Türkiye'de olacağını açıklamasının ardından gözler aşılama sürecine çevrildi.
 

215
Türkiye için kritik tarih belli oldu: 11 Ocak - Sayfa 3

Aşılar Türkiye'ye geldikten sonra Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün soğuk hava depolarında muhafaza edilecek. Sonrasında ise Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarları tarafından iki hafta boyunca incelenecek, güvenilirlik testlerinden geçirilecek.
 

315
Türkiye için kritik tarih belli oldu: 11 Ocak - Sayfa 4

Güvenilirlik testlerinin olumlu çıkması halinde ise Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu Aşı Takip Sistemi'yle birlikte Türkiye'deki il ve ilçe sağlık müdürlükleri, kamu, özel ve vakıf üniversiteleri, halk sağlığı laboratuvarları, aile ve göçmen sağlığı merkezlerine sevkiyatı yapılacak.
 

415