Uzman isim 'sıradan bir hava olayı değil, yüksek riskli' diyerek uyardı: Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek

Türkiye, yeni haftaya Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altında başlayacak. Pazar gecesi itibarıyla Trakya üzerinden yurda giriş yapacak olan soğuk hava dalgası, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkları 15 dereceye kadar düşürecek. Peki, 28 Eylül hava durumu ne? Bu hafta hava nasıl olacak?

Uzman isim 'sıradan bir hava olayı değil, yüksek riskli' diyerek uyardı: Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek - Sayfa 1

Cumartesi günü 32-33 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları, pazartesi günü İstanbul'da 8-12 derece birden azalarak 20 dereceye kadar inecek.
 

113
Uzman isim 'sıradan bir hava olayı değil, yüksek riskli' diyerek uyardı: Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek - Sayfa 2

Batı Karadeniz ve İç Anadolu'ya yağış uyarısı
Yağışlı hava, pazartesi gününden itibaren Batı Karadeniz ve İç Anadolu'ya da ulaşacak. Gece boyunca devam edecek yağışlar, öğleden sonra bu bölgelerde de etkili olacak. Ayrıca, Ege Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde de serin ve yağışlı hava kendini hissettirecek.

213
Uzman isim 'sıradan bir hava olayı değil, yüksek riskli' diyerek uyardı: Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek - Sayfa 3

2 Gün i̇çin meteorolojik uyarı
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle pazar gecesi ve pazartesi günü için uyarıda bulundu. Şen, pazar gecesi Trakya'dan başlayarak İstanbul ve çevresinde kuvvetli yağış beklendiğini belirtti. Pazartesi günü Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Antalya’da, salı günü ise Doğu Karadeniz bölgesinde yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Prof. Dr. Şen, İstanbul, Ankara, Konya, Antalya, Samsun gibi şehirlerde yüksek riskli hava koşullarına dikkat çekti.

313
Uzman isim 'sıradan bir hava olayı değil, yüksek riskli' diyerek uyardı: Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek - Sayfa 4

Sıcaklıklar bir anda düşecek
Marmara Bölgesi'nde cumartesi günü 30 dereceyi bulan sıcaklıklar, pazartesi günü bir anda 20 dereceye kadar düşecek. Prof. Dr. Şen, bu denli ani sıcaklık değişiminin sıradan bir hava olayı olmadığını vurguladı. Özellikle İstanbul ve İzmir'de ciddi bir serinleme yaşanacak. İzmir'de pazartesi günü sıcaklık 24 dereceye kadar düşerken, hafta sonuna doğru sıcaklıkların yeniden artması bekleniyor.

413