Uzman isimden ürküten sözler! Covid-19’da hastalık gidiyor etkiler kalıyor

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Covid-19 hastalığını atlatan kişilerde bazı etkilerin hastalık sonrasında da devam ettiğini belirtti.

Uzman isimden ürküten sözler! Covid-19’da hastalık gidiyor etkiler kalıyor - Sayfa 1

Koronavirüs ile mücadelede yerinde savaşan doktorlardan olan Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Covid-19 tanısı konan hastalarda iyileştikten sonra hastalığın getirdiği bazı etkilerin devam ettiğini belirtti. 

111
Uzman isimden ürküten sözler! Covid-19’da hastalık gidiyor etkiler kalıyor - Sayfa 2

Bu etkilerin başında ise, halsizlik ve yorgunluk, bunun yanı sıra konsantrasyon eksikliği ve dikkat dağınıklığı geliyor. Konsantrasyon eksikliğinin devam ettiğini fark eden vatandaşların bir süre araç kullanmamalarını tavsiye eden Prof. Dr. Oğuztürk, dikkat gerektiren işlerde çalışanların da bu anlamda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

211
Uzman isimden ürküten sözler! Covid-19’da hastalık gidiyor etkiler kalıyor - Sayfa 3

Covid-19 enfeksiyonunu atlatarak iyileşen hastalarda bazı etkilerin hastalığı atlattıktan sonra da devam ettiğini belirten Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “Klinik deneyimlerimize bakacak olursak, maalesef Covid-19’dan kurtulduktan sonra eski yaşama belli bir süre tam olarak dönmeme söz konusu.

311
Uzman isimden ürküten sözler! Covid-19’da hastalık gidiyor etkiler kalıyor - Sayfa 4

Bazı şikayet ve bulgular yaşanan süreçte devam ediyor. Bu anlamda hastanın Covid-19 testi negatif çıkmış olsa dahi bazı parametrelerin devam etiğini görmekteyiz. Bunların içerisinde en sık gördüğümüz yorgunluk ve halsizlik. Cidden bu yüksek bir oranla karşımıza çıkıyor. Bunun dışında tat alma kaybı negatif çıksa bile belli bir süre devam edebiliyor. Nefes alma ve solunum sıkıntısı belli bir süre devam edebiliyor.

411