Ve elektrikli Dacia Spring artık Türkiye'de; Fiyatında daha önce görülmemiş çılgınlık

Yeni Dacia Spring, 7 Temmuz 2023 itibarıyla markanın “maceracı” imajını daha da ileriye taşıyan yeni Extreme donanım seviyesiyle satışa sunuldu. Peki ama elektrikli Dacia Spring ne kadar, kaç paradan satılıyor? Detaylar haberimizde…

Ve elektrikli Dacia Spring artık Türkiye'de; Fiyatında daha önce görülmemiş çılgınlık - Sayfa 1

Elektrikli Dacia Spring, daha sonra aileye katılan Extreme versiyonuyla ülkemizde satışa çıktı. Zaten daha önce geliş tarihinin ertelenme sebebi de bu versiyonun beklenmesi olarak açıklanmıştı. Bu versiyon, ELECTRIC 65 motoru ve lansmana özel sunulan "Arduvaz Mavi" renk seçeneğiyle dikkat çekiyor.

110
Ve elektrikli Dacia Spring artık Türkiye'de; Fiyatında daha önce görülmemiş çılgınlık - Sayfa 2

Dacia Spring'in ELECTRIC 65 motoru, adından da anlaşılacağı üzere 65 hp (48 kW) güç ve 113 Nm tork üretiyor. Bu değer bir otomobil için çok etkileyici olmasa da en azından Spring'in standart motorundan 20 hp daha güçlü.

210
Ve elektrikli Dacia Spring artık Türkiye'de; Fiyatında daha önce görülmemiş çılgınlık - Sayfa 3

Dacia Spring, bu motorla 0-100 km/s hızlanmasını 13,7 saniyede tamamlıyor. Zaten buradan sonra çok bir yol yok çünkü son hızı da 125 km/s ile sınırlı.

310
Ve elektrikli Dacia Spring artık Türkiye'de; Fiyatında daha önce görülmemiş çılgınlık - Sayfa 4

Dacia Spring'de 26,8 kWsa kapasiteye sahip lityum iyon batarya paketi bulunuyor. Bu batarya, WLTP'ye göre birleşik kullanımda 220 kilometreye, şehir içi kullanımda ise 310 kilometreye kadar sürüş menzili sağlıyor.

410