Ve ikinci yerli otomobil resmen satışa çıktı; Fiyatı TOGG’un çok ama çok altında

Yerli ve milli otomobil TOGG fiyatlarında gelen zamların ardından tüketicinin beklemediği bir sürpriz ortaya çıktı. İşte TOGG’dan çok daha ucuz olan o model ve özellikleri…

Ve ikinci yerli otomobil resmen satışa çıktı; Fiyatı TOGG’un çok ama çok altında - Sayfa 1

Otomobil tutkunların tarafından TOGG’un gördüğü büyük ilginin ardından, Türkiye’de elektirikli otomobil üretimine olan talep arttı. Çünkü elektrikli otomobil üretmek, normal içten yanmalı motora sahip bir otomobil üretmekten çok daha kolay. Hatta elektrikli otomobilleri, akülü oyuncak otomobillerin gelişmiş ve büyük versiyonları olarak da görebiliriz.

111
Ve ikinci yerli otomobil resmen satışa çıktı; Fiyatı TOGG’un çok ama çok altında - Sayfa 2

Bu açıdan bakında, elektrikli motor üreten hemen her şirketin, elektrikli otomobili de rahatlıkla üreteceğini söyleyebiliriz. Buradaki en büyük sıkıntı ise tabi ki lityum iyon piller. Malum hali hazırda dünya genelinde bir sıkıntı söz konusu. Lakin Türk üreticiler bu sorunu da aşmayı başararak TOGG’un ardından yeni bir yerli otoyu daha kullanıcıların beğenisine sunmuşlar.

211
Ve ikinci yerli otomobil resmen satışa çıktı; Fiyatı TOGG’un çok ama çok altında - Sayfa 3

Ülkemizde önümüzdeki süreçte satışa sunulan yerli elektrikli otomobil sayısında önemli bir artış olacaktır. Çünkü arz – talep ilişkisi bunu gösteriyor. Peki TOGG’un ardından satışa sunulan yeni yerli otomobil bizlere neler sunuyor dilerseniz biraz da bundan bahsedelim.

311
Ve ikinci yerli otomobil resmen satışa çıktı; Fiyatı TOGG’un çok ama çok altında - Sayfa 4

Öncesinde belirtmekte fayda var. TOGG’un 4’te 1 fiyatına satılan bu yeni yerli otomobil, TOGG kadar fazla özellik sunmuyor. Zaten bunu fiyatıyla da belli etmiş durumda.

411