Ve yeni yerli otomobil fiyatında büyük düşüş; TOGG’dan sonra çok konuşulmuştu

Yerli ve milli otomobil TOGG’un fiyatlarındaki sert artışların ardından bir yerli otomobil sürprizi daha ortaya çıktı. İşte yeni yeri otomobil ile ilgili bilmeni gerekenler…

Ve yeni yerli otomobil fiyatında büyük düşüş; TOGG’dan sonra çok konuşulmuştu - Sayfa 1

Tamamen yerli ve milli otomobil TOGG’un gördüğü büyük ilginin ardından, Türkiye’de elektrikli araç üretimine ve satışına olan talep arttı. Çünkü elektrikli otomobil üretmek, normal içten yanmalı motora sahip bir otomobil üretmekten çok daha kolay. Hatta elektrikli otomobilleri, akülü oyuncak otomobillerin gelişmiş ve büyük versiyonları olarak da görebiliriz.

110
Ve yeni yerli otomobil fiyatında büyük düşüş; TOGG’dan sonra çok konuşulmuştu - Sayfa 2

Duruma bu açıdan bakıldığında, elektrikli motor üreten hemen her şirketin, elektrikli otomobili de rahatlıkla üreteceğini söyleyebiliriz. Buradaki en büyük sıkıntı ise tabi ki lityum iyon piller. Malum hali hazırda dünya genelinde bir sıkıntı söz konusu.

210
Ve yeni yerli otomobil fiyatında büyük düşüş; TOGG’dan sonra çok konuşulmuştu - Sayfa 3

Lakin Türk üreticiler bu sorunu da aşmayı başararak TOGG’un ardından yeni bir yerli otoyu daha kullanıcıların beğenisine sunmuşlar.

310
Ve yeni yerli otomobil fiyatında büyük düşüş; TOGG’dan sonra çok konuşulmuştu - Sayfa 4

Türkiye’de önümüzdeki süreçte satışa sunulan yerli elektrikli otomobil sayısında önemli bir artış olacaktır. Çünkü arz – talep ilişkisi bunu gösteriyor. Peki TOGG’un ardından satışa sunulan yeni yerli otomobil bizlere neler sunuyor dilerseniz biraz da bundan bahsedelim.

410