Volkswagen Golf fiyatında 165 bin TL’lik çılgınlık; Güncel listede bunu da yaptılar

Otomobil dünyasının önde gelen markalarından Volkswagen Haziran ayındaki fiyat listesinde bir çılgınlıkla geldi. İşte 2023 model Volkswagen Golf fiyatındaki büyük sürprizin detayları…

Volkswagen Golf fiyatında 165 bin TL’lik çılgınlık; Güncel listede bunu da yaptılar - Sayfa 1

Dolardaki kur artışıyla birlikte Haziran ayı itibariyle dev otomobil markaları fiyat listelerini güncelleyerek büyük zamlar yaptı.

114
Volkswagen Golf fiyatında 165 bin TL’lik çılgınlık; Güncel listede bunu da yaptılar - Sayfa 2

Volkswagen, Türkiye pazarında faaliyet gösteren markalar arasında yer alıyor ve döviz kurlarındaki artışın etkilerini hissettiği markalardan biri olarak öne çıkıyor. Söz konusu şirket, tüm otomobillerinde ciddi oranlarda zam yaparak maliyet artışlarını tüketiciye yansıttı.

214
Volkswagen Golf fiyatında 165 bin TL’lik çılgınlık; Güncel listede bunu da yaptılar - Sayfa 3

Bu zamlardan en çok etkilenen modellerden biri de Volkswagen Golf oldu. Golf, segmentindeki öncü rolüyle bilinen ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden bir otomobil. Ancak, döviz kurundaki ataklar sonrasında aracın fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı.

314
Volkswagen Golf fiyatında 165 bin TL’lik çılgınlık; Güncel listede bunu da yaptılar - Sayfa 4

Mayıs ayıyla karşılaştırıldığında Golf'ün 165 bin TL'ye kadar zam aldığı görülüyor. Mayıs ayında 805.500 TL'lik bir fiyatla satışa sunulan baz versiyon, artık 913.100 TL'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

414