Vücudunuza bu şekilde format atabilirsiniz! Dizin hemen 3 parmak altında

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve daha dinamik hissetmek için Çin tıbbında yaygın olarak kullanılan bir yöntem var. Zu San Li masajı olarak bilinen bu yöntem vücudu adeta yeniliyor. Zu San Li, Çin’de ‘uzun ömür noktası’, Japonya’da ise “yüz hastalığın noktası” olarak adlandırılıyor. Her gün vücudunuzdaki bu noktaya dokunduğunuzda ve düzenli olarak masaj yaptığınızda şikayetçi olduğunuz tüm hastalıklardan kurtulabilirsiniz. İşte çoğu kişinin bilmediği o detay…

Vücudunuza bu şekilde format atabilirsiniz! Dizin hemen 3 parmak altında - Sayfa 1

"Zu San Li", Çin tıbbında ve akupunkturda önemli bir nokta olarak bilinir. "Zu San Li," özellikle sindirim sistemi ve genel sağlığı desteklemek için kullanılan bir akupunktur noktasıdır. Bu nokta, dizin hemen altında, tibia kemiğinin önünde ve diz kapağının biraz altında yer alır.

125
Vücudunuza bu şekilde format atabilirsiniz! Dizin hemen 3 parmak altında - Sayfa 2

Akupunktur ve geleneksel Çin tıbbında, "Zu San Li" noktasına yapılan uyarıların sindirim sistemi, bağışıklık sistemi ve genel enerji seviyeleri üzerinde olumlu etkiler yarattığına inanılır. Ayrıca, genel sağlık ve yaşam süresini uzatmaya yardımcı olduğuna da inanılır. Bunun yanı sıra, bu nokta genellikle sindirim sorunları, yorgunluk ve bağışıklık problemleri gibi çeşitli sağlık sorunlarını yönetmek için kullanılır.

225
Vücudunuza bu şekilde format atabilirsiniz! Dizin hemen 3 parmak altında - Sayfa 3

Uzun yaşamın sırrını araştıranlar son zamanlarda Çin İmparatoru Song'un uzun yaşamın sırrını öğrenmek için huzuruna getirdiği yaşlı adam Li'nin anlattıklarıyla karşı karşıya kalıyor. Babasından miras olarak çok değerli bir bilgi alan Zu San Li hakkında bir Japon efsanesi vardır: “uzun ömür noktası” veya “yüz hastalığın noktası”.

325
Vücudunuza bu şekilde format atabilirsiniz! Dizin hemen 3 parmak altında - Sayfa 4

Uzak Doğu ülkelerinde yaşayan insanlar uzun yaşamlarıyla dikkat çekiyor. Uzak Doğu'nun ilginç tedavi yöntemlerinden biri de geçtiğimiz günler de tekrar gündem oldu.

425