
Vücutta kum gibi dağılıyor! İbn-i Sina asırlar önce kitabında önerdiği bitki
Yüz yıllar önce *İbn-i Sina* El-Kanun fi't-Tıb kitabında tavsiye etti. Akasma otu, vücuttaki iltihaplanmanın önüne adeta set çekiyor. Balgam sökücü görevi görüyor.
Zehri şifaya dönüşüyor. Çay veya kür olarak kullanılamıyor. Uzmanlara göre, Akasma otu iltihaplanmanın önüne geçiyor, uykusuzluk ve stres gibi rahatsızlıkların önlenmesinde kullanılıyor. Fakat doğada bulunurken oldukça zararlı. Zehrini şifaya dönüştürmeniz gerekiyor. İbn-i Sina El-Kanun fi't-Tıb kitabında Akasma otunu onlarca kez tavsiye etti.
UZMAN KONTROLÜ GEREKİYOR
Posta.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre, Bu bitki, bedendeki iltihaplanmaların önüne geçiyor. Akasma bitkisi oldukça tesirli bir bitkidir. Bitki çok zehirli bir bitkidir. Bu nedenle Akasma bitkisini mutlaka bir uzman kontrolünde kullanılması gerekir. Akasma bitkisinin zehirli olmasından dolayı bu bitkiyi çay şeklinde bir kür uygulayarak içemezsiniz. Akasma bitkisi zehirli olmasına rağmen birçok hastalığa karşı bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
KÖKLERİ VE YAPRAKLARI KULLANILMAKTADIR
Tibbivearomatikbitkiler.com'da aktarılan bilgilere göre, Akasma (Clematis vitalba), geleneksel tıpta ve doğal şifa uygulamalarında kullanılan, sağlığa faydaları olan bir bitkidir. Özellikle kökleri ve yaprakları kullanılır ve çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde yardımcı olabilir.
AKASMA OTUNUN 6 ÖZELLİĞİ
"Akasma" bitkisi (genellikle "akasma otu" olarak da bilinir), bilimsel adıyla Astragalus membranaceus, Asya kökenli bir bitkidir. Geleneksel Çin tıbbında uzun süre boyunca kullanılan bir bitki olarak bilinir. Akasma bitkisinin çeşitli kullanım alanları şunlardır: