Wi-Fi kullananlar dikkat: Bankadaki paranız buhar olabilir

Son dönemde kişilerin haberi olmadan banka hesabından para transferi ve kredi çekilmesi gibi dolandırıcılık olayları çok sık yaşanmaya başladı. Hastane, cafe gibi ortak wifi ağlarına bağlananlar için risk bir hayli fazla. Peki dolandırıcılar ‘oltalamayı' nasıl yapıyor? Haberi olmadan hesabından para çekilen, kredi kullandırılanlar ne yapmalı?

Wi-Fi kullananlar dikkat: Bankadaki paranız buhar olabilir - Sayfa 1

Mobil bankacılık hizmeti kullanan, kart bilgilerini çeşitli uygulamalar veya telefona kaydedenler, internet üzerinden alışveriş yapanlar dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor, adlarına haberleri olmadan kredi çekiliyor, hesapları gece uykularında bile boşaltılabiliyor.
 

115
Wi-Fi kullananlar dikkat: Bankadaki paranız buhar olabilir - Sayfa 2

‘GECE HABERİ OLMADAN ADINA 300 BİN TL KREDİ ÇEKİLDİ’
Özellikle son dönemde bu tür dolandırıcılık vakalarına dair pek çok olay basına yansımaya başladı. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bir haberde bir kişinin gece saatlerinde haberi olmadan mobil bankacılık üzerinden adına 300 bin TL kredi çekildi. Hesabındaki parasıyla birlikte toplamda 433 bin TL iki ayı hesaba aktarıldı.

215
Wi-Fi kullananlar dikkat: Bankadaki paranız buhar olabilir - Sayfa 3

Öte yandan hastane, zincir kahve ve restoran gibi yerlerde ortak kullanılan Wi-Fi ağları üzerinden mobil bankacılık işlemleri yapmanın da riskleri bulunuyor. Peki dolandırıcılar kart bilgilerini nasıl ele geçiriyor?
 

315
Wi-Fi kullananlar dikkat: Bankadaki paranız buhar olabilir - Sayfa 4

Kişilerin haberi olmadan hesabından para transferi yapılması veya kredi çekilmesi gibi durumlarda sorumluluk bankaya mı ait oluyor? Olası dolandırıcılık durumlarında vatandaşlar ne yapmalı?
 

415