Jandarma Genel Komutanlığı'ndan optik illüzyon paylaşımı! Vaşağı siz de görüyor musunuz?
Optik illüzyon ya da optik yanılsama, beyin jimnastiğinin yapılması ve gelişim sürecine olumlu yönde katkıları ile bilinir. Bu sefer oldukça zor bir optik illüzyon ile karşı karşıyayız. Paylaşım Jandarma Genel Komutanlığı'ndan geldi
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlJandarma Genel Komutanlığı'nın Twitter paylaşımı gündem oldu. Kars'ta tedavisi yapılan vaşağın tekrar doğaya salındığı anda kamufle olması sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri haline geldi. Görsele bakan 100 kişinin sadece 10'u vaşağı görebiliyor. Peki siz vaşağı görebildiniz mi? Cevabı bulamayanlar için ayrıntılar aşağıda.
SİZ DE GÖRÜYOR MUSUNUZ?
Jandarma resmi Twitter hesabından, "Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timimizin 7 ay önce arazide yaralı halde bulduğu ve tedavisinin yapılmasının ardından doğaya saldığı Vaşak ile karşılaşması." sözleriyle yaptığı paylaşımla gündeme oturdu.
Taşların içerisine kamufle olan vaşağı bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Görsel sadece jandarmanın Twitter hesabında değil, yüzlerce mizah sayfasında da paylaşıldı. Fakat değişen bir şey yoktu.
Görseldeki vaşağı bulmak tahmin edilenden daha zor. Ama sizin için tüm sınırları zorladık. Ve bu ipucunu veriyoruz. Kesinlikle ayakta gezen bir vaşak aramayın. Bulmanız gereken vaşak yatıyor ve bir taşın üzerinde.
Çok dikkatli bakanlar, gözleri şahin gibi olanlar çoktan saklanmış vaşağı buldu bile. Ancak bulamayanlar için cevabı hazırladık. İşte herkesin aradığı o vaşak.
OPTİK İLLÜZYON NEDİR?
Optik illüzyonlar, görsel algıyı yanıltan optik yanılsamalardır. Bu illüzyonlar, gözün şekil, boyut, renk ve kontrast gibi görsel özellikleri yanlış yorumlaması sonucunda ortaya çıkar. İnsan beyni, çevresel bilgileri işlerken bazen yanıltıcı bilgilerle karşılaşabilir ve bu durumda gerçekliği yanlış bir şekilde algılayabilir.
Optik illüzyonlar, çizimler, desenler veya renkler aracılığıyla gözleri aldatarak nesnelerin büyüklüğü, uzaklığı veya konumu gibi özellikleriyle oynar. Bu tür yanılsamalar, sanat, psikoloji ve nörobilim alanlarında incelenir ve insan görsel sisteminin karmaşıklığını anlamak için kullanılır. Optik illüzyonlar, görsel algıdaki çeşitli etkileşimleri ve yanıltıcı özellikleri göstererek insan zihninin nasıl çalıştığını anlamamıza yardımcı olur.
OPTİK YANILSAMA NEDİR?
Optik yanılsama, görsel algının gerçek nesneleri yanlış bir şekilde algılamasına neden olan optik etkilerin bir sonucudur. Bu yanılsamalar, ışık, renk, perspektif ve diğer optik özelliklerle ilgili gözün algılamasıyla ortaya çıkar.
Büyüteçsiz fotoğraf
Optik yanılsamalar genellikle gözbebeğin ve retinanın birlikte çalışması sonucunda ortaya çıkan görsel hatalardır. Örneğin, uzakta duran nesnelerin daha küçük görünmesi veya yan yana duran çizgilerin eğri gibi algılanması gibi durumlar optik yanılsama örnekleridir. Bu fenomen, sanat, tasarım ve psikoloji gibi alanlarda da sıkça incelenir ve kullanılır.
Kaynak: Jandarma Genel Komutanlığı
Derleme: f5haber.com