Türk kahvesinin gürül gürül gibi köpürmesini sağlıyor! Püf noktası 26 yıllık kahveciden geldi

Tüm bu inceliklerini göz önünde bulundurarak hazırlayacağınız Türk kahvesi, gürül gürül köpürecek ve tam kıvamında bir Türk kahvesinin tadını hissettirecektir.

F5HABER F5HABER
Türk kahvesinin gürül gürül gibi köpürmesini sağlıyor! Püf noktası 26 yıllık kahveciden geldi

26 yıllık kahveci Fatih Merttepe'nin sosyal medyadan paylaştığı püf noktalar, Türk kahvesi pişirmek isteyenler için oldukça faydalı olacaktır.

Nefisyemektarifleri.com'da paylaşılan içeriğe göre, Türk kahvesi, geleneksel kültürümüzün başucu içeceklerindendir. Fakat, has halis bir Türk kahvesinin ne şekilde pişirileceği hususunda onlarca fikir bulunmaktadır. Tam bu noktada kahveci Fatih Merttepe'nin paylaştığı 5 püf nokta hayat kurtarıcı oluyor.

1. Kaç fincan yapılacaksa o kadar su koyuyoruz, ardından şekeri ekliyoruz.

2. En son olarak da kahveyi koyuyoruz, kahvenin köpüklü olmasını istiyorsanız kahveyi bol koymalısınız.

3. Malzemeleri koyduktan sonra kahveyi orta ateşte pişiriyoruz, ama kahveyi kesinlikle karıştırmamalısınız. Ne başta ne pişirirken. Kahveyi karıştırırsanız az köpüklü olur. Ben başından beri bu yöntemi uyguluyorum, yaptığım kahveler hep bol köpüklü oldu.

4. Kenarlardan köpükler kabarmaya başladığı zaman, köpükleri fincana alın.

5. Sonra tekrar ocağa koyup altını sonuna kadar açın. 1-2 kaynayıp kenarlardan tekrar köpükler kabarınca fincanlara koyun.

Türk kahvesinin gürül gürül gibi köpürmesini sağlıyor! Püf noktası 26 yıllık kahveciden geldi - Resim : 1

Özel not: Kaşıkla karıştırıp yapanda var ama ben karıştırarak denemiştim, köpüğü yok ediyor resmen ve kahvenin köpüğünü aldıktan sonra tekrar ocağa koyunca köpüksüz oluyor, ama karıştırmadan yapınca, köpüklerini alıp, ocağa koyunca tekrar köpük oluşuyor :) bu yüzden bu yöntemi öneriyorum

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Npistanbul.com'da aktarılan bilgilere göre, Günde düzenli olarak 2 fincan kahve içmek kolon, meme ve rektum, kalın bağırsak, gırtlak ve yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltır. Metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve kilo vermede yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir ve Alzheimer hastalığı gibi belirli nörolojik durumlara karşı korur. Günlük tüketimde aşırıya kaçmadan içildiğinde depresyona yakalanma riskini ve stresi azaltır. İçerisinde bulunan kafein, zihinsel odaklanmayı artırır. Antioksidan içeriği sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir. Bol miktarda bulunan kafein, uyanıklığı artırır ve enerji seviyesinin yükseltir. Karaciğerin yağlanmasını önler ve siroz hastalığına karşı yakalanma riskini de azaltır

GÜNDE KAÇ TÜRK KAHVESİ İÇİLEBİLİR?

Günlük tüketim miktarı kişiden kişiye değişebilir, çünkü her bireyin kafeine karşı toleransı farklıdır. Ancak genel olarak, sağlıklı yetişkinler için günde ortalama 3 ila 4 fincan kahve tüketimi önerilmektedir. Bu miktar, bir fincan Türk kahvesi için de geçerlidir.

Ancak, kahve tüketiminin yan etkileri, kişinin genel sağlığına, kafeine duyarlılığına ve tüketim saatine bağlı olarak değişebilir. Aşırı kahve tüketimi sinirlilik, uykusuzluk, mide rahatsızlıkları ve kalp çarpıntısı gibi belirtilere neden olabilir. Ayrıca, kahvedeki kafein, kan basıncını artırabilir, bu nedenle hipertansiyon sorunu olan bireylerin kahve tüketimine dikkat etmeleri önerilir. Herkesin vücut yapısı farklıdır, bu nedenle kendi sağlık durumunuza ve kafeine toleransınıza dikkat ederek kahve tüketim miktarınızı ayarlamak önemlidir. Eğer sağlık sorunlarınız varsa veya belirli bir durum için öneriler almak istiyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek her zaman en iyisidir.

TÜRK KAHVESİ KİLO VERDİRİR Mİ?

Yasemin.com'da yer alan bilgilere göre, Yeterli miktarda tüketildiği takdirde hem vücuda hem de cilde sayısız faydası olan Türk kahvesi, aynı zamanda zayıflatıcı bir etkiye de sahiptir.

Nescafe ya da diğer kahve türlerine nazaran daha fazla kafein içeren Türk kahvesini düzenli tükettiğiniz takdirde zayıflama oranınız vücudunuzdaki metabolizma hızınızla direkt ilişkili ilerleyecektir.

Bölgesel zayıflamada basenleri ve selülitlerdeki yağları yok etmeye yardımcı Türk kahvesi, düzenli egzersiz hareketleri öncesinde daha fazla kalori yakmaya yardımcı olur.

1 fincan kahvenin spordan dolayı oluşan kas ağrılarını ortadan kaldırdığı da bilinmektedir.

Türk kahvesinin gürül gürül gibi köpürmesini sağlıyor! Püf noktası 26 yıllık kahveciden geldi - Resim : 2

TÜRK KAHVESİ SAAT KAÇTA İÇİLMELİ?

Türk kahvesi genellikle öğle sonrası veya akşam saatlerinde tercih edilen bir içecek olarak bilinir. Sabah kahvaltısı sırasında tercih edilmeyebilir, çünkü Türk kahvesi genellikle kafein içerir ve kişinin günün ilerleyen saatlerinde rahatlamasına yardımcı olabilir. Ancak kişisel tercihlere ve kafein toleransına bağlı olarak, bazı insanlar sabahları da Türk kahvesi içebilirler.

Özetle, Türk kahvesi içme zamanı kişisel tercihlere ve günlük rutinlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle öğle sonrası veya akşam, özellikle de keyifli bir sohbet veya dinlenme anı için uygun bir zaman olarak düşünülebilir.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, Npistanbul.com, Yasemin.com

Derleme: f5haber.com*

Benzer Haberler
Yumurta haşlarken suya 1 adet ekleyin! Kabuklar soyarken kalıp gibi çıkıyor

Yumurta haşlarken suya 1 adet ekleyin! F5HABER-

Cumartesi pazar İstanbul'da gidilebilecek 5 kahvaltıcı

Cumartesi pazar İstanbul'da gidilebilecek 5 kahvaltıcı F5HABER-

SONRAKİ HABER