Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak, 2023 asgari ücret belli oldu mu?

2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? sorusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023'te geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmalarında sona yaklaştı. Öte yandan asgari ücret için alt ve üst sınır netleşti. 20 Aralık'ta üçüncü kez toplanacak Komisyonun, bu toplantıda yeni asgari ücret rakamını belirlemesi bekleniyor.

Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak, 2023 asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 1

Asgari ücret kaç toplantı olacak?, 2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?  gibi sorular yanıt bulmaya başladı. Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

120
Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak, 2023 asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 20 Aralık'ta saat 14.00'te gerçekleştirecek.

220
Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak, 2023 asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 3

Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

320
Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak, 2023 asgari ücret belli oldu mu? - Sayfa 4

Öte yandan, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulunun, komisyon toplantısından önce asgari ücret gündemiyle toplanıp, değerlendirmelerde bulunacağı öğrenildi.

420