Yeni dönem! Artık izin belgesi zorunlu hale geldi; Elektrikli otomobil alacak olanlar dikkat

Talebin arttığı Çinli otomobillere getirilen engellere yenileri eklendi. Şarj edilebilir hibrit otomobiller ile elektrikli ve şarj edilebilir hibrit hafif ticari araçlara ‘İzin Belgesi’ zorunluluğu getirildi. İşte kimsenin bilmediği o ayrıntı…

Yeni dönem! Artık izin belgesi zorunlu hale geldi; Elektrikli otomobil alacak olanlar dikkat - Sayfa 1

Türkiye otomotiv pazarında Çinli otomobillere olan talebin artması üzerine getirilen engellere yenileri eklendi. Tabiri caizse Çinli otomobillere karşı inşa edilen Türk duvarı daha da yükseldi. Türkiye yerli otomobil sanayini korumak ve Çinlilerin istilasına karşı koymak için önlemler alıyor.

111
Yeni dönem! Artık izin belgesi zorunlu hale geldi; Elektrikli otomobil alacak olanlar dikkat - Sayfa 2

Yatırım yapanların ise önünü açıyor. Türkiye'de satış yapmaları için destek veriyor. Kısacası 'yatırım yoksa, destek yok' diyor.

211
Yeni dönem! Artık izin belgesi zorunlu hale geldi; Elektrikli otomobil alacak olanlar dikkat - Sayfa 3

Son gelen bilgilere göre, 1 Ocak 2024’te Çin'de üretilen elektrikli otomobillerin ithalatına "İzin Belgesi" alınması zorunluluğunu yürürlüğe girmişti.

311
Yeni dönem! Artık izin belgesi zorunlu hale geldi; Elektrikli otomobil alacak olanlar dikkat - Sayfa 4

"İzin Belgesi" düzenlenebilmesi için 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulmuş olmasının belgelendirilmesi, elektrikli araç bakım onarımından sorumlu kişilerin yeterlilik belgesine sahip olması, ithalatçı firmanın Türkiye'de kurulu en az 40 personele sahip çağrı merkezi kurması gibi zorunluluklar getirilmişti.

411