Yerli aşıda insan deneyleri için önümüzdeki hafta bin doz üretim yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yerli aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnsan deneyleri için önümüzdeki hafta bin doz aşı üretileceğini belirten Erdoğan, "Ayrıca kuduz, su çiçeği, kırım kongo, verem aşılarının geliştirilmesinde de oldukça ileri bir safhaya ulaştık" dedi.

Yerli aşıda insan deneyleri için önümüzdeki hafta bin doz üretim yapılacak - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşı çalışmaları kapsamında insan deneyleri için önümüzdeki hafta içerisinde bin dozluk üretim yapılacağını duyurdu.

111
Yerli aşıda insan deneyleri için önümüzdeki hafta bin doz üretim yapılacak - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Küllüyesi'ndeki kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı ve gündemi değerlendirdi. Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni kararları bildiren Erdoğan, salgını önlemek için sürdürülen aşı araştırma projeleri hakkında da bilgi verdi.

211
Yerli aşıda insan deneyleri için önümüzdeki hafta bin doz üretim yapılacak - Sayfa 3

"5 AŞI İNSAN DENEYLERİ SAFHASINA YAKLAŞTI"

Erdoğan, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yerli aşı geliştirme çalışmalarında oldukça ileri bir düzeye gelindi. 

311
Yerli aşıda insan deneyleri için önümüzdeki hafta bin doz üretim yapılacak - Sayfa 4

Bu anlamda yapılan yatırımların, desteklerin birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 13 ayrı çalışması başlatılmıştı. 5 tanesi insan çalışma safhasına yaklaştı. 

411