Yerli otomobilin fiyatı sadece 320 bin TL oldu; Ön siparişi beklemenize gerek yok

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un ardından satışa çıkan yeni model büyük heyecan yarattı. İşte 350 bin TL’ye satılan o model ve tüm ayrıntılar...

Yerli otomobilin fiyatı sadece 320 bin TL oldu; Ön siparişi beklemenize gerek yok - Sayfa 1

Uzun süredir beklenen oldu TOGG’dan sonra ikinci yerli otomobilimiz de satışa çıktı. Elbette aklınıza şu gelecektir. Neden yıllardan beri tek bir yerli marka bile satışa çıkmamışken, TOGG’un ardından hemen ikinci bir yerli oto satışa çıktı? Aslında bu sorunun yanıtı son derece basit.

113
Yerli otomobilin fiyatı sadece 320 bin TL oldu; Ön siparişi beklemenize gerek yok - Sayfa 2

Söz konusu elektrikli otomobiller olduğunda üretim çok daha basite indirgenmiş oluyor. Bu durumun temel nedeni ise elektrikli motorların, içten yanmalı motorlara nazaran çok daha basit bir yapıda oluşu.

213
Yerli otomobilin fiyatı sadece 320 bin TL oldu; Ön siparişi beklemenize gerek yok - Sayfa 3

Şu anda elektrikli otomobillerde kullanılan elektrik motorunun, bildiğimiz klasik elektrik motorundan hiçbir farkı bulunmuyor. En azından temel dinamikler anlamında. Bu da elektrik motoru üreten pek çok markanın aslında elektrikli otomobil de üretebileceği anlamını taşıyor. Bu örneğe en basit örnek ise Bosch. Yıllardır elektrik motorları üzerine uzman olan Alman Bosch, şu anda pek çok üreticiye elektrik motoru tedarik ediyor.

313
Yerli otomobilin fiyatı sadece 320 bin TL oldu; Ön siparişi beklemenize gerek yok - Sayfa 4

İşte bu sebeplerden ötürü elektrikli otomobil üretmek fazlasıyla basit bir hal almış durumda. Nitekim bu sayede yeni yerli otomobil de çok geçmeden satışa sunuldu. Peki nasıl?

413